5 SIMPLE TECHNIQUES FOR RAHIM AğZı KANSERI ZARARLARı

5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları

5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları

Blog Article

Dış gebelik, döllenmiş bir yumurta yolculuğu sırasında daha fazla gelişmesi için uygun olmayan bir yere yuva yaptığında meydana gelir.

Vajinal kanama: Dış gebelikte embriyo rahim duvarına yerleşmediği için kanama olması muhtemeldir. Kanama hafif ya da şiddetli olabilir.

Gebelik boyunca salgılanan progesteron rahimin endometriyumun fonksiyonel tabakasını kalınlaştırır ve gebelik için daha uygun hale getirir.

Fallop tüpü yırtılırsa ya da aşırı derecede tıkanmış bir organ karın boşluğunda sıkışırsa kanama meydana gelir.

Dış gebeliğin keşfinin zamanlamasına bağlı olarak tedavide ilaç, laparoskopik cerrahi ya da abdominal cerrahi gibi yöntemler kullanılır. Dış gebeliğin mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

Cerrahi: İlaç veya bekleme tedavisine uygun olmayan ya da ilaç tedavisine yanıt veremeyen hastalarda cerrahi tedavi uygulanır. Cerrahi yaklaşımda genellikle kapalı yöntem olarak bilinen laparoskopik operasyon tercih edilir.

Karın Ağrısı: Dış gebelik, karın bölgesinde şiddetli ağrıya neden olabilir. Bu ağrı genellikle bir tarafta yoğunlaşır ve zamanla artabilir.

Dış gebeliği teşhis etmek için doktor birkaç test yapacaktır. Bu bir pelvik muayene ve hamileliğin onaylanmasını içerebilir. Bu testler aşağıdakiler gibidir:

Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.

Dış gebelik sonrası hamileliğe karar verirseniz, doktorunuzla birlikte dış gebelikten sonra gebelik için uygun bir tedavi programı geliştirebilirsiniz.

Uyku Bozuklukları: Gebelikte uyku problemleri oldukça sıktır. Gebeliğin başında hormonal değişikliklere bağlı genelde aşırı uyku hali, sürekli uyuma isteği ve halsizlik olur. Gebeliğin sonlarına doğru ise büyüyen rahmin verdiği rahatsızlığa bağlı olarak uykuya dalmada ve uyumada güçlük oluşmaya başlar.

Karın Şişliği: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz. Kesin olarak Ayrıntılar Burada bilinmese de, sisteminizde hızla artan miktarlarda östrojenin yan etkisi olabilir.Ayrıca, zevk aldığınız bazı yiyeceklerin aniden tamamen dimension karşı itici olduğunu da görebilirsiniz.

Dış gebelik, gebeliğin five ila 10. haftaları arasında ortaya çıkar ve kendini belli eder. 5 haftalık dış gebelik belirtileri, karın ağrısı, vajinada kanama ve omuz ağrısı gibi belirtilerdir. Bu belirtileri yaşandığını farkın varıldığı durumda tıbbi yardım almak önemlidir.

Bu değerlerin yaşla birlikte değişebileceğini unutmamak önemlidir. Sonuçta dış gebelik geçirilmesi kesinlikle bir daha hamile kalamayacağınız anlamına gelmez ve büyük olasılıkla tekrar hamile kalabilirsiniz.

Report this page